Konu
:
Tekirdağ Köftesi ( Selanik Menşelidir )
Yalnız Mesajı Göster
Tekirdağ Köftesi ( Selanik Menşelidir )
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tekirdağ Köftesi ( Selanik Menşelidir )
TEKİRDAĞ KÖFTESİ ( SELANİK MENŞELİDİR )
Tekirdağ köftesinin,1920'li yılların başında Selanik'ten göç edenler tarafından yöreye getiriliyor
Dana etinin kaburga kısmı kullanıldığından, Tekirdağ Köftesi'nin sırrı kullanılan ete bağlanıyor
Tekirdağ köftesi servis edilirken yanında mutlaka kırmızı biber salçası bulunuyor
MALZEMELER
1 kg orta yağlı Parça et (sığır daha yumuşak dana eti ise sıkı ve sert gelir
)
75 gr bayat ekmek
1 baş (ufak) soğan
Ufak bir diş sarımsak
Bu karışım hep beraber makinede çekilir
Sonra içine baharat olarak
1/2 çorba kaşığı kimyon
1/2 çorba kaşığı tuz
1/2 çorba kaşığı taze çekilmiş karabiber
1/2 çorba kaşığı pul kırmızı biber
1/2 çorba kaşığı karbonat
Evvelce çektiğimiz kıyma içine konur ve yoğurulur
Yeniden çekilir
Normal kapta bir gece bekletilir
Pişirilmesi:
Kömür (mangal) ufak parçalar halinde kırılır, kömür ızgarası içine yayılır
Izgara üstübü ile yağlanır ve ızgara oluğuna yağ konur
Köfteler yapışmasın diye ızgara silinir
15 grlık yuvarlak köfteler, maşa ile ızgara yağlığındaki yağa bulanıp, ızgarada pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul