Konu
:
Rosto (8 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Rosto (8 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rosto (8 Kişilik)
(8 Kişilik)
Malzemeler
750 gr Dana Nuar veya Kontrfile
1/2 Çay Bardağı Sıvı yağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Un
5-6 Su Bardağı Etsuyu veya Su
1 Demet Maydanoz Sapı
Tuz , Karabiber
Yemeğin Tarifi
Tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kızdırın
Tuzlanmış ve biberlenmiş eti içine koyup, her yanı pişene dek kızartın
Bu arada çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin
Et pişince tencereden alın
Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı margarin ekleyin
İçine iri doğranmış soğanı ve havucu ilave edin
sürekli karıştırın
Salçayı ekleyin
Yaklaşık 1 dakika kavurduktan sonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin
Eti tencereye aktarın
Maydanoz saplarını üzerine serpin
Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile temizleyin
Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin
Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına alarak dilimleyin
Pişirme suyunu tel süzgeçten geçirin
Etin üzerine dökün
Patates püresi ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul