Yalnız Mesajı Göster

Karnıbahar Musakka Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnıbahar Musakka Tarifi




Malzemeler
Karnıbahar Musakka(4 kişilik)

* 1 orta boy karnıbahar
* 250 gram yağsız kıyma
* 1 orta boy soğan
* 2 yemek kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 domates
* Tuz
Yapılışı:
Karnıbahar Musakka

Karnıbahar Musakka

1 - Karmbaharın saplarını kesin,çiçekleri
dağıtmadan ayırınTuzlu suda 10 dakika haşlayın,soğutun
2 - Kıymayı çelik tencerenizde soğan ve margarinle
suyunu çekinceye kadar kavurunAyrı bir kaba
alınSonra karnıbaharı çiçek kısmı yukarıya
gelecek şekilde tencereye dizin
3 - Kıymayı üzerine dökünDomatesleri üzerine
koyun En kısık alevde (yarımda da az) 20-25
dakika pişirin,10 dakika dinlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla