Konu: Helıse
Yalnız Mesajı Göster

Helıse

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Helıse




HELISE

MALZEMELER

1 adet boyun kemiği
2 su bardağı aşurelik buğday
3 yemek kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
9 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Buğdayı bir gün önceden ıslatın Boyun kemiğini ikiye bölerek düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın Islatılmış buğdayı süzgeçten geçirin Kemiğin üzerindeki etleri didikleyin 8 bardak et suyuna buğdayları boşaltıp içine kemiğinden ayrılmış etleri ekleyerek ocakta buğday taneleri eriyinceye kadar pişirin ve karışımı döverek iyice ezin Tereyağını tavada eriterek içine karabiber ilave edin Yemeğin üzerinde kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla