Konu
:
Helıse
Yalnız Mesajı Göster
Helıse
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Helıse
HELISE
MALZEMELER
1 adet boyun kemiği
2 su bardağı aşurelik buğday
3 yemek kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
9 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Buğdayı bir gün önceden ıslatın
Boyun kemiğini ikiye bölerek düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın
Islatılmış buğdayı süzgeçten geçirin
Kemiğin üzerindeki etleri didikleyin
8 bardak et suyuna buğdayları boşaltıp içine kemiğinden ayrılmış etleri ekleyerek ocakta buğday taneleri eriyinceye kadar pişirin ve karışımı döverek iyice ezin
Tereyağını tavada eriterek içine karabiber ilave edin
Yemeğin üzerinde kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul