09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa Kerevizli Terbiyeli Tarifi
Malzemeler
* l kg pırasa (beyaz kısımları yarım parmak kalınlığında dilimlenmiş)
* 250 gr kereviz kökü(yarım ay şeklinde kesilmiş)
* 100 gr koyun döşü(kuşbaşı doğranmış)
* l orta boy soğan(küçük doğranmış)
* 3 çorba kaşığı Sana
* l,5 su bardağı su(veya et suyu)
* Tuz
TERBİYESİ:
* l yumurta
* 1/4 limonun suyu
* 1/4 su bardağı
* pırasa suyu
Yapılışı:
PIRASA KEREVİZLİ TERBİYELİ
PIRASA KEREVİZLİ TERBİYELİ:
1 Bir tencereye;Sana,soğan ve eti koyarak,et ve soğanlar sularını salıp tekrar çekinceye kadar orta ateşte arada bir karıştırarak 20-30 dakika pişirin;sonra etlere su(veya et suyu)ile tuz katarak tencerenin kapağını kapatın;l saat kısık
ateşte pişmeye bırakın Suyunu pişerken kontrol edin
2 Tencereye; pırasa ile kereviz kökünü koyarak, bunlar iyice pişene kadar orta kuvvetteki ateşte yaklaşık l saat pişirin Tencerenin içinden yarım su bardağı kadar suyunu alın ve bir tarafa bırakın
3 Sonra,bir kaseye; yumurta ile limon suyunu koyarak,üç-beş defa çırptıktan sonra,buna azar azar olmak üzere çeyrek su bardağı pırasanın suyunu katın;iyice karıştırın Bu terbiyeyi, pişmekte olan pırasalara katıp,2-3 taşım kaynatıp
servis yapın
PÜF NOKTASI:
Terbiyeyi yemeğe katmadan önce yemeğin suyundan biraz terbiyeye katın;sonra terbiyeyi çatalla çırpıp azar azar yemeğe konan bu terbiyenin
kesilmesini önler •Kereviz kökünün kararmaması için,kabuğunu kalın soyun limonlu suda bekletin
|
|
|