Konu
:
Kestanelı Hındı
Yalnız Mesajı Göster
Kestanelı Hındı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestanelı Hındı
KESTANELI HINDI
MALZEMELER
1 adet hindi
Yarım kilo kestane
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş, yıkanmış hindi büyükçe bir tencereye yerleştirilir ve orta hararetli ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
Pişmesine yakın tuz ve karabiber de eklenir
Pişen hindi bir kepçeyle tencereden çıkarılır
Diğer tarafta tereyağı eritilir
İnce kıyılmış soğanlar atılır, hafifçe çevrilir ve hindinin suyuna atılır
Ayıklanmış, yıkanmış ve kabukları çıkarılmış kestaneler de bu suya atılır
Kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
Hindi bir fırın tepsisine konur
Etrafına, kalanı da içine olmak üzere kestaneler dizilir
Hindinin kalan suyundan 2 çay bardağı kadar su da konulup hindi iyice kızarıncaya kadar 180 derecede yarım saat kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul