Yalnız Mesajı Göster

Köfteli Kabak Karniyarik

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfteli Kabak Karniyarik



  • KOFTELI KABAK KARNIYARIK
Malzemeler;
5-6 adet yemeklik orta boy kabak
1,5 cay bardagi haslanmis pirinc
Yarim demet dereotu
Yarim demet Maydanoz
300gr kiyma
4 dis sarmisak
5 adet sivri biber
Yarim cay bardagi siviyag
1 corba kasigi karisik salca(tepeleme,domates,biber)
1-2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
YAPILISI:
  • Once kabaklarin kabuklarini soyup boyuna 2 esit parcaya bolelimCekirdekli kismini tatli kasigi ile cikartalim,kabuklarini kirmamaya dikkat edelimKabaklari hafif yumusayana kadar haslayalim
  • Ayri bir kapta pirincimizi 3 cay bardagi su ile haslayip suyunu cektirelimPirinci,ince kiyilmis dereotu ve maydanoz,tuzu ,baharatlari,dovülmüs sarmisak,rendelenmis sogan ilave ederek yoguralim
  • Kabaklarin büyüklügüne gore uygun sekilde uzun kofteler yapalimKabaklari genisce bir tencereye veya bir firin kabina alalim ve hazirladigimiz kofteleri iclerine yerlestirelim
  • Salcayi,siviyagi ve kabaklari hasladigimiz suyu da güzelce karistiralimBu karisimi kabaklarin üzerine dokelimAgir ateste yemegimizi pisirelimKofteler pistiginde yemegimiz hazir demektir200c lik firin isisi yeterli
AFIYETLER OLSUNNN!!!!

Alıntı Yaparak Cevapla