09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Enginar Dolmasiı
Malzemeler:
4 buyuk boy enginar (Kanada'da buyuk boy enginar, Turkiye'deki mini boy enginarlarin buyuklugunde)
4 parca domates
4 tk tereyag
2 yk ezilmis domates, sicak su ile karisitirilmis
Ic Malzeme:
150 gr kuzu veya orta yagli kiyma
4 yk pirinc, yikanmis, suzulmus
4 taze sogan, ince dogranmis
1 domates, yikanmis, soyulmus, cekirdekleri cikarilmis, kucuk dogranmis
2 yk maydanoz, kucuk dogranmis
1 yk dere otu, kucuk dogranmis
Tuz
Karabiber
hazirlanmasi:
- Sapini kesin
- Tepeden 1/4 kadarini kesin
- Distan 2-3 sira yapraklari koparin, kalanlarin uclarini makas ile kesin (- Parmaklariniz ile yapraklari ortadan acin Tatli kasigi ile ortadaki tuylu kismi cikarip temizleyin, ince yapraklari cikarmayin, limon surun
Ic malzemelerin hepsini bir kabin icinde karisitirin Parmaklariniz ile orta kismi acin Kasik ile doldurun, fazla doldurmayin, uzerinde biraz pisme payi bosluk birakin Uzerini domates parcasi ile kapatin
Enginarlari kucuk bir tencerenin izine dizin Her birinin uzerine 1 tk tereyag koyun Kenardan ezilmis domates karisitirilmis sicak suyu bosaltin Suyun seviyesi enginarlar ile ayni boyda olmali Tencerenin kapagini yarim kapatin Ortanin hemen altindaki isida 30 dakika enginarlar yumusayana kadar pisirin Gerekirse azar azar sicak su ilave edin
Enginar Dolmasini servis tabagina yerlestirin Uzerine kasik ile suyundan dokun Catalin ucu ile kenardaki kalin enginar* yapraklarini ayirin, kenara alin Geri kalan ic yapraklar ve canak kismi ile birlikte yaninda sarimsakli yogurt ile birlikte servis yapin
|
|
|