Konu
:
Koyun Söğüşü
Yalnız Mesajı Göster
Koyun Söğüşü
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Koyun Söğüşü
KOYUN SÖĞÜŞÜ TARİFİ
1 koyun budu
1 havuç
2 adet soğan
1 adet pırasa
1 demet maydanoz
1 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI:Bir tencerenin içine yıkanıp temizlenmiş, koyun budu üç yerinden kemiği kırılarak konur
Üzerine tencerenin kenarından iki parmak aşağısına kadar su doldurulur
içine kabuğu soyulmuş soğanlar bütün halde üzeri kazınmış bir havuç, maydanoz ve iri parçalara kesilmiş pırasa, tuz ve 1 diş sarımsak atılır
Etin iyi pişmesi için bir saat sonra ters yüz edilmelidir
(yani etin iki tarafı da birer saat kaynatmalıdır) Et soğuduktan sonra dilimlere kesilir ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul