Konu
:
Kuru Fasülyeli Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Fasülyeli Yahni
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Fasülyeli Yahni
KURU FASULYELİ YAHNİ TARİFİ
40 arpacık soğan
1 kilo koyun eti
5 kaşık margarin
250 gram kuru fasulye
1 kaşık domates salçası
1 kırmızı dolmalık biber
tuz
YAPILIŞI: Kuru fasulye bir gece evvel suya konup ertesi güne kadar bırakılır
Yemek pişirileceği zaman bir tencereye margarin ile koyun eti beraber konur
Et hafifçe kızarana kadar bu yağda kavrulur
Arpacık soğanları ayıklanıp aynı tencereye konur ve biraz da onlar kavrulur
Daha sonra bir fincan su içinde ezilip eritilmiş salça, 2 bardak su, sekiz parçaya bölünen 1 kırmızı dolmalık biber ve geceden ıslatılmış kuru fasulye ile biraz tuz konur
Tencerenin kapağı kapanır
1 saat yüksek ateşte pişirilir
Bir servis tabağına alınır ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul