Konu
:
Kuzu Kapama (Rumelı Usulü)
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Kapama (Rumelı Usulü)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Kapama (Rumelı Usulü)
KUZU KAPAMA (RUMELI USULÜ)
MALZEMELER
1 kg parça halinde kuzu kol
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
2 demet taze sarmısak
8 demet taze soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Bütün et parçalarını yıkyıp, derince bir tencereye koyun
Üzerine soğan, sarmısak, maydanoz, nane, biber, yağ ve tuz ilave edip, çok ağır ateşte susuz olarak 30 dakika kadar pişirin
Daha sonra iki çorba kaşığı un, yarım bardak su ile iyice kanştırıp, yemeğin üzerine dökün
Et yumuşayıncaya dek hafif ateşte kaynatın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul