Konu
:
Bulgur Pilavlı Yahni Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8
Yalnız Mesajı Göster
Bulgur Pilavlı Yahni Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgur Pilavlı Yahni Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8
Bulgur Pilavlı Yahni
Hazırlama Süresi:
30
Pişirme Süresi:
60
Kişi Sayısı:
8
Malzemesi:
1 kg
kuzu akciğeri 6 diş sarmısak 4 adet kuru soğan 4 adet yeşil biber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Bulgur pilavı için: 2 su bardağı bulgur 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz
Tarifi:
• Zar şeklinde doğradığınız soğanları margarinle pembeleşene kadar kavurun
• Domates salçası ilave edip 2-3 dakika karıştırın
• Üstüne bulgurları atıp 4-5 dakika kavurun
• Karabiber, tuz ve 3 bardak su koyup kısık ateşte pişirin
• Kuzu akciğerini zar şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün
• Tencereye 1 kaşık margarin ve ciğerleri atın, suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin
• İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave edip kavurun
• Salça, ezilmiş sarmısak, karabiber ve tuz atıp karıştırın
• İnce doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip üstünü kapatacak kadar su koyun, 40 dakika pişirin
• Bulgur pilavıyla servis yapın
• Yemekçinin notu: Yahniye böbrek, karaciğer ve yürek de koyabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul