Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Kuzu Eti Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 45 Kişi Sayısı: 6

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Kuzu Eti Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 45 Kişi Sayısı: 6



Bezelyeli Kuzu Eti Hazırlama Süresi: 30
Pişirme Süresi: 45
Kişi Sayısı: 6

Malzemesi:
500 gr kuzu eti 2 yemek kaşığı tereyağı 2 adet havuç 1 su bardağı bezelye Yarım demet dereotu 1 çay fincanı yoğurt 1 çay bardağı un 3 adet yumurta Karabiber Tuz

Tarifi:
• Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun
• Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun
• Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin
• Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin
• Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın
• Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün
• 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin
• 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla