Konu
:
Bezelyeli Hindi Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8 |
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Hindi Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8 |
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Hindi Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8 |
Bezelyeli Hindi
Hazırlama Süresi:
15
Pişirme Süresi:
60
Kişi Sayısı:
8
Malzemesi:
4 adet hindi göğüs eti 2 bardak bezelye 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı un Karabiber Tuz
Tarifi:
• Bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün
• Hindiye karabiber ve tuz sürün
• Tencereye koyup 3 bardak su ilave edip, fırına koyun
• 1 saat pişirdikten sonra soğuması için bekletin
• Göğüs kısmından ince dilimler kesin
• Soğanları zar şeklinde doğrayıp margarinle pembeleştirin
• Üstüne 1 yemek kaşığı un atıp 2-3 dakika karıştırın
• Hindi suyundan ilave edip sosu 10 dakika kaynatın
• Haşlanmış bezelyeleri de ilave ettikten sonra hindi dilimlerinin üzerine dökün
• 10 dakika pişirip pilavın üstüne koyarak servis yapabilirsiniz
• Yemekçinin notu: Hindi eti soğuyunca, parçalanmadan kesilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul