Yalnız Mesajı Göster

Böbrek Hardal Soslu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böbrek Hardal Soslu



MALZEMELER
5 Dana Böbreği (yağları temizlenip dilimlenmiş)
120 gr Margarin (1/2 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
6 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış)
100 gr Sek Vermut (1/2 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
2 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)

HAZIRLANIŞI
Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir
Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız
Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz
Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız
Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız
Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz
Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla