Konu
:
Kuzu Sultan
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Sultan
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Sultan
Kuzu Sultan
=Malzemeler=
(8 Kişilik)
1 Adet kuzu kol
3-4 Parça kemiksiz kuzu eti
2 Çay kaşığı kekik
2 Çay kaşığı tuz
Milföy hamuru
Sos için :
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
2 Adet rendelenmiş domates
1 Su bardağı etsuyu
1-2 Adet defne yaprağı
=Hazırlanışı=
Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın
İyice açıp döverek genişletin
İçine kemiksiz kuzu eti, tuz ve kekiği ilave edip, rulo yapın
Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp
hazırladığınız ruloyu sarın
Orta ısılı fırına verip, pişirin
Rendelenmiş domatesleri eritilmiş margarinde kavurun
Unu ilave edip, birkaç kez karıştırın
Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 taşım kaynatın
Eti fırından alıp, dilimleyin
Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, pilav ve patates püresi eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul