Konu: Limonlu Et
Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Et

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Et



LİMONLU ET TARİFİ
tuz
1 adet limon
1 bütün kuzu budu
karabiber
defneyaprağı


Yapılışı Kuzu budunu güzelce yıkayın Suyunu süzdürmeden tencereye koyun Etin her tarafını tuz ve karabiberle güzelce ovun Üstüne ortasından kestiğiniz limonu da sürün

Birkaç defne yaprağını etin muhtelif kısımlarına yapıştırdıktan sonra tencereyi kandil gibi yanan çok hafif ateşe oturtun

Limonu tencerenin dibinde bırakın Su ilave etmeden kendi halinde yaklaşık 3-35 saat pişirin Sonra dilediğiniz gibi servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla