Konu
:
Kuzu Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Güveç
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Güveç
KUZU GÜVEÇ TARİFİ
1 kilo kuzu eti (kuşbaşı)
4 kaşık margarin
4 adet patates
3 adet domates
2 demet dereotu
1 adet kırmızı biber
2 demet taze soğan
6 diş sarımsak
karabiber
defneyaprağı
tuz
2 adet soğan
Yapılışı
Bir tepsi içine yıkanmış etler konur
içine margarin, soyulup iri parçalara ayrılmış patates, ayıklanıp dörde bölünmüş soğanlar uzun uzun kesilmiş taze soğanlar, kabukları soyulup küçük parçalara doğranmış domates, ince kıyılmış dereotu, biraz tuz, 1 kaşık karabiber, kırmızıbiber, ezilmiş sarımsaklar ve birkaç yaprak defne konur
Harmanlanıp iyice karıştırılır
Bütün malzeme yayvan bir toprak tencereye ( güvece) doldurulur
Bir fincan su katılır
fırına sürülür
Güvecin 3 saat fırında kalması gerekmektedir
Sıcak halde güveçle birlikte servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul