09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Selanik Kavurma
Malzemeler :
1 kg az yağlı kuzu eti
1/2 kg mantar
1 büyük baş soğan
1/2 demet dereotu
1 orta boy yoğurt
2 diş sarımsak
1 y kaşığı donmuş mısır
1 orta boy havuç
1 yemek kaşığı margarin
tuz,karabiber,kekik
--- Et Yemekleri ---- şelale kebap Çiçek Sosis SELANİK KAVURMA Biberli biftek Beşamelli Nuar Alinazik
Hazırlanışı :
Soğanları ve havuçları küp şeklinde doğrayın,margarini orta boy bir tencerede eritip havuç ve soğanları ekleyin, soğanlar pembeleşince halka kalka doğradığınız mantarlarıda ekleyerek 3-4 dakika daha malzemeleri kavurun, daha sonra etleri tencereye katın ve 5 dadika daha karıştırmaya devam edin, tuz, karabiber ve kekiği ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun, 1 bardak su ve 1 kaşık mısırı ekleyerek tencerenin ağzını kapatın, et suyunu çekince ve etler piştiğinde yemeğin altını kapatın (Etin sertlik durumuna göre 1/2 bardak ılık su ekleyebilirsiniz)
Diğer tarafta sarmısaklı yoğurt hazırlayın ve servis yapacağınız tabağın içine 4 kaşık sarmısaklı yoğurttan koyun,daha sonra tencereden 3 kaşık kavurmayı yoğurt bulunan tabağa ilave edin, etlerin üzerinede ince ince doğradığınız dereotlarını serpiştirin Yemeğimiz servise hazırdır
AFİYET OLSUN
|
|
|