09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Dürümler (Afiyet Olsun)
Hazırlanması kolay, zencefil, avokado ve acı biberle renklenen, bol malzemeli ve lezetli dürümler, dostlarınıza hazırlayacağınız haftasonu sofraları için oldukça ideal !

Somonlu dürüm

Hazırlama süresi 40 dakika
4 adet
Malzemeler:
1 adet kırmızı biber
1 adet acı biber
8 adet lavaş
tuz
karabiber
400 gram somon füme
150 gram krema
30 ml zeytinyağı
60 ml limon suyu
60 ml yağ
60 gram zencefil
1 demet taze soğan
Hazırlanışı:
Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkartıp uzunlamasına ince şeritler halinde kesin
Acı biberin çekirdeklerini çıkartıp ince halka şeklinde doğrayın
Zencefili, soyup rendeleyin
Zeytinyağını kızdırın biberleri ve zencefili 5 dakika kavurun 30 ml limon suyu tuz, karabiber ve ince kıyılmış taze soğanı ekleyin
Somonu, 2 cm eninde küp şeklinde kesip kızgın yağda kızartın
Kremayı, 30 ml limon suyu, tuz ve karabiberle karıştırın
Lavaşlara kremayı sürün, üzerine biberleri ve somonu koyup dürüm yapın Tutulacak yerleri alüminyum folyo ile sarın
Omletli dürüm

Hazırlama süresi 1 saat
8 adet
Malzemeler:
300 ml süt
5 adet yumurta
200 gram un
400 gram tavuk bonfile
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet salatalık
90 ml yağ
tuz
acı pul biber
Hazırlanışı:
Süt, yumurta, tuz ve unu karıştırıp 30 dakika ağzı kapalı olarak dinlendirin
Tavuk bonfileleri, tuzlayıp, biberleyin 30 ml yağda her iki tarafı altın sarısı olana kadar kızartın
Biberin çekirdeklerini çıkartıp 1/2 cm eninde şeritler kesin
Salatalıkları, uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın, uzunlamasına 1 cm eninde şeritler kesin
Sütlü karışımı tekrar karıştırın ve her seferinde 1 tatlı kaşığı yağ ilave ederek 24 cm çapında 8 adet omlet pişirin
Bonfileleri jülyen kesin
Omletlerin üzerine biber, salatalık ve tavuk etlerini koyup rulo yapın Yağlı kağıda sarıp servis yapın
|
|
|