Konu: Rozbif
Yalnız Mesajı Göster

Rozbif

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rozbif



Rozbif Malzemeler
• 1 kg dana kontrfile
• 100 g (6 çorba k + 2 çay k) margarin
• 1/2 çay k tuz, taze çekilmiş karabiber

Tarif

Önce fıımınızı 200 °C`ye getirip, ısıtın Dana kontrfıleyi bütün olaraktuzlayıp,biberleyin

Margarini kontrfıleyi alacak büyüklükte bir tavada eritin Yağ kızınca eti tavaya koyun Etin her yanını, kızarıp kabuk bağlayıncaya kadar, yaklaşık 2`şer dakika, pişirin Tavayı ocaktan alın

Eti tavadan çıkartın Kontrfıleyi bir tel ızgaranın üzerine yerleştirin Tel ızgarayı da hir tepsinin üzerine yerleştirip önceden ısıttığınız fırında, 20-25 dakika pişirin Bu arada, etin üzerine birkaç kez tavadaki yağdan bir fırça ile sürün

Pişme süresi sonunda eti fırından alın Bir kenarda en az 30 dakika dinlenmeye bırakın Bu sürenin sonunda çok ince dilimler halinde kesin Rozbifıniz hazırdır Yanında garnitür olarak patatesle servis yapın

Et servis yapılırken, etin kendi suyunu üstüne dökebilir veya etin suyunu kremayla karıştırarak elde edilecek sosu kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla