Konu
:
Rozbif
Yalnız Mesajı Göster
Rozbif
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rozbif
Rozbif
Malzemeler
• 1 kg dana kontrfile
• 100 g (6 çorba k
+ 2 çay k
) margarin
• 1/2 çay k
tuz, taze çekilmiş karabiber
Tarif
Önce fıımınızı 200 °C`ye getirip, ısıtın
Dana kontrfıleyi bütün olaraktuzlayıp,biberleyin
Margarini kontrfıleyi alacak büyüklükte bir tavada eritin
Yağ kızınca eti tavaya koyun
Etin her yanını, kızarıp kabuk bağlayıncaya kadar, yaklaşık 2`şer dakika, pişirin
Tavayı ocaktan alın
Eti tavadan çıkartın
Kontrfıleyi bir tel ızgaranın üzerine yerleştirin
Tel ızgarayı da hir tepsinin üzerine yerleştirip önceden ısıttığınız fırında, 20-25 dakika pişirin
Bu arada, etin üzerine birkaç kez tavadaki yağdan bir fırça ile sürün
Pişme süresi sonunda eti fırından alın
Bir kenarda en az 30 dakika dinlenmeye bırakın
Bu sürenin sonunda çok ince dilimler halinde kesin
Rozbifıniz hazırdır
Yanında garnitür olarak patatesle servis yapın
Et servis yapılırken, etin kendi suyunu üstüne dökebilir veya etin suyunu kremayla karıştırarak elde edilecek sosu kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul