Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Karides

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Karides



Malzemeler,
1 kilo temizlenmiş karides
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş temizlenmiş sarımsak
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Su
Lavaş ekmeği

Sosu için,
2 adet olgunlaşmış avokado
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı,
Derin bir tencereyi suyla doldurup sarımsak, sirke ve tuzu ekleyin
Yüksek ateşte kaynamaya bırakın
Kaynayan suya karidesleri ekleyin
Tencerenin kapağı açık olarak yaklaşık 10 dakika haşlayın
Sürenin sonunda karidesleri süzün
Tavaya tereyağını alıp eritin
Üzerine karidesleri ekleyip yaklaşık 5 dakika soteleyin
Sürenin sonunda ocaktan indirip tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın
Sosunu hazırlamak için avokadoları temizleyip içini çıkarın
Tüm malzemeleri robotta çekip püre haline getirin
Servis tabağına lavaş ekmeklerini yerleştirin
Üzerine karidesleri dizip sosla servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla