Yalnız Mesajı Göster

Yagda Yumurta

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yagda Yumurta




MALZEMELER

4 ADET KÖY VEYA ÇiFTLiK YUMURTASI

SIZMA VEYA EKSTRA EKSTRA ZEYTiN YAĞI VEYA TEREYAĞ

TUZ, KARABİBER

PİŞİRME KABI : MÜMKÜSE CAM KAPAKLI TEFLON TAVA

HAZIRLANIŞI

TAVAYA MAKUL MİKTARDA ( 50 GR ) ZEYTYİN YAĞI KOYUNUZ, VEYA ÇOK AZ ISITARAK ERİMESİNİ SAĞLADIĞINIZ TEREYAĞ İÇİNE 2 ADET YUMURTAYI İLAVE EDİNİZ TUZ VE KARABİBER KOYDUKTAN SONRA TAVANIN CAM KAPAĞINI KAPATIN VE HIZLI ATEŞTE YUMURTANIN BEYAZI PİŞİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ (3 DAKİKA YETER VE SARISI PİŞMESE DAHA İYİ OLUR )

NOT: GEREK TEREYAĞINI GEREK ZEYTİN YAĞINI TAVADA ASLA YAKMADAN YUMURTALARI İLAVE EDİNİZ ZATEN İŞİN PÜF NOKTASI DA BURASIDIRDİĞER SIVI VEYA KATI YAĞLAR TAVSİYE EDİLMEZ

Alıntı Yaparak Cevapla