Konu
:
Pilav Üstü Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Pilav Üstü Tavuk
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilav Üstü Tavuk
MALZEMELER:
Yarım tavuk, kemikleri ayrılmış ve doğranmış
1 havuç
1 patates
3 tane yeşil biber
Sıvıyağ
Tuzot, karabiber
İstediğiniz bir çeşit pilavın malzemeleri
YAPILIŞI:
Bilindik usulle güzel bir pilav yapılır ve demlenmeye bırakılır
(Arşivimde pilav tarifleri bulabilirsiniz
)
Doğranan tavuk etleri kızgın tavaya atılarak hafif kavrulup tabağa alınır
Dilimlenen patates ve havuç sotelenir ve biraz su ilavesi ile yumuşatılır
(Tamamen kavurarakta yapabilirsiniz ben bu şeklide hazırladım
)
Kavrulan malzemelere biberler katılır ve biraz daha kavrulur
Tavuk etleri ve baharatlar ilave edilir, tavuk suyunu salmadan biraz daha kavrulup ocaktan alınır
Pilav servis tabağına alınır ve ortası açılır
Hazırlanan tavuklu karışım pilavın ortasına dökülüp servis yapılır
Yemeğin püf noktası biber ve tavuğun az pişirilmesi
Tavuk suyunu salınca sertleşiyor
Kızgın tavaya tek tek atarak suyunu salmadan yumuşak bir şekilde kavrulması sağlanıyor
Geniş bir tava, hatta sac veya wok kullanmanızı tavsiye ederim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul