Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Arapsaçi (İzmir)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Arapsaçi (İzmir)



KUZU ETLİ ARAPSAÇI (İzmir)
MALZEME
1 kg arapsaçı (rezene)
500 gr kemikli kuzu eti (kol veya böbrek yatağından)
2 adet orta boy soğan
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
TERBİYE MALZEMESİ:
3 adet yumurta sarısı
1 adet limon
HAZIRLANIŞI:
- Arapsaçlarının köklerini kesin Sararmış yapraklarını ayıklayın Uzun olanları ikiye veya üçe bölün Kevgire koyun Üzerine tuz serpin Akan musluk suyu altında iyice yıkayıp ezin Süzülmeye bırakın
- Parça kuzu etlerini, doğranmış soğanları ve zeytinyağını tencereye koyun Orta ateşte karıştırarak etleri ve soğanları hafif kızarıncaya kadar kavurun
- Kavrulmuş etlere arapsaçlarını, 1 çay bardağı suyu, tuzu katın Karıştırın Kapağını kapatın İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısın Tencere kapağı kapalı kısık ateşte pişirmeyi sürdürün
- Etler ve arapsaçları pişmeden suyunu çektiğinde her seferinde 1 çay bardağından fazla olmamak şartı ile sıcak su takviyesi yapın
- Arapsaçları ve etler piştiğinde tencereye yemeğin seviyesine kadar sıcak su ekleyip kaynatın Terbiye için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın Yemeğin suyundan 4-5 kaşık alıp karıştırın Terbiyeyi azar azar tencereye dökerken, diğer yandan karıştırın ve ocağı kapatın
- Yemeği sıcak servis edin Yanında patatesli omlet iyi gider

Alıntı Yaparak Cevapla