Konu
:
Kuzu Etli Arapsaçi (İzmir)
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Arapsaçi (İzmir)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Arapsaçi (İzmir)
KUZU ETLİ ARAPSAÇI (İzmir)
MALZEME
1 kg arapsaçı (rezene)
500 gr kemikli kuzu eti (kol veya böbrek yatağından)
2 adet orta boy soğan
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
TERBİYE MALZEMESİ:
3 adet yumurta sarısı
1 adet limon
HAZIRLANIŞI:
- Arapsaçlarının köklerini kesin
Sararmış yapraklarını ayıklayın
Uzun olanları ikiye veya üçe bölün
Kevgire koyun
Üzerine tuz serpin
Akan musluk suyu altında iyice yıkayıp ezin
Süzülmeye bırakın
- Parça kuzu etlerini, doğranmış soğanları ve zeytinyağını tencereye koyun
Orta ateşte karıştırarak etleri ve soğanları hafif kızarıncaya kadar kavurun
- Kavrulmuş etlere arapsaçlarını, 1 çay bardağı suyu, tuzu katın
Karıştırın
Kapağını kapatın
İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısın
Tencere kapağı kapalı kısık ateşte pişirmeyi sürdürün
- Etler ve arapsaçları pişmeden suyunu çektiğinde her seferinde 1 çay bardağından fazla olmamak şartı ile sıcak su takviyesi yapın
- Arapsaçları ve etler piştiğinde tencereye yemeğin seviyesine kadar sıcak su ekleyip kaynatın
Terbiye için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın
Yemeğin suyundan 4-5 kaşık alıp karıştırın
Terbiyeyi azar azar tencereye dökerken, diğer yandan karıştırın ve ocağı kapatın
- Yemeği sıcak servis edin
Yanında patatesli omlet iyi gider
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul