Yalnız Mesajı Göster

Antep Yuvarlaması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Yuvarlaması



Malzemeler:

500 gr pirinç
300 gr yağsız çiğ köftelik et
1 baş kurusoğan
500 gr kemikli yada parça et
1 bardak nohut
3 bardak süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaş un
Yeteri kadar su
Yağ,nane,tuz,karabiber

Hazırlanışı:

Pirinç yıkanıp süzgeçe konurSoğan ince ince doğranıret,yıkanmış pirinç,tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilirÇekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülürHamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm uzunluğunda bir çubuk haline getirilirSonra 05 cm uzunluğunda minik parçalara bölünürBu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilirTüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanırHaşlanan yuvarlamalar iyice soğutulurDiğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılırYemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilirKaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konurBir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılırBir tavada yakılmış ve üzerine kuru nane dökülmüş yağ pişen yemeğin üzerine dökülürYemek servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla