Yalnız Mesajı Göster

Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Balık/Patates

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Balık/Patates



Balıklar
Balığın yanında sunabileceğiniz en uygun garnitür patates olacaktır İster haşlanmış ister sote şeklinde sunacağınız patates balığın lezzetini pekiştirir Balığın yanında elbette sebzeleri de garnitür olarak kullanabilirsiniz Haşlanmış ıspanak, enginar, havuç, kuşkonmaz yine uygun olacaktır

Anna usulü patates

Patatesler soyulup yıkanır Bir bıçak yardımıyla patateslere üç-dört cm çapında silindir şekli verilir Bıçak veya sebze kıyacağıyla patatesler 2 mm kalınlıkta dilimlere ayrılır (patates çipsi şeklinde) Patatesler dilimlendikten sonra kesinlikle yıkanmamalıdır çünkü nişaştası gider ve pişerken birbirine yapışmaz ve dağılarak görünümü bozulur
Tavaya biraz tereyağı konur ve kızdrılır Patates dilimleri 10-12 cm çapında, daire şeklinde tek kat olarak dizilir Alt yüzü kızardıktan sonra dilimlerin şekli hiç bozulmadan alt üst edilir ve kızarana kadar pişirilir Patatesin pişmediğini düşünüyorsanız patatesleri fırına vererek biraz daha pişmelerini sağlayabilirsiniz Bu garnitür, önemli yemek davetlerinde ızgara ve kızartma etlerle sıcak olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla