Konu
:
Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Balık/Patates
Yalnız Mesajı Göster
Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Balık/Patates
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Balık/Patates
Balıklar
Balığın yanında sunabileceğiniz en uygun garnitür patates olacaktır
İster haşlanmış ister sote şeklinde sunacağınız patates balığın lezzetini pekiştirir
Balığın yanında elbette sebzeleri de garnitür olarak kullanabilirsiniz
Haşlanmış ıspanak, enginar, havuç, kuşkonmaz yine uygun olacaktır
Anna usulü patates
Patatesler soyulup yıkanır
Bir bıçak yardımıyla patateslere üç-dört cm
çapında silindir şekli verilir
Bıçak veya sebze kıyacağıyla patatesler 2 mm
kalınlıkta dilimlere ayrılır (patates çipsi şeklinde)
Patatesler dilimlendikten sonra kesinlikle yıkanmamalıdır çünkü nişaştası gider ve pişerken birbirine yapışmaz ve dağılarak görünümü bozulur
Tavaya biraz tereyağı konur ve kızdrılır
Patates dilimleri 10-12 cm
çapında, daire şeklinde tek kat olarak dizilir
Alt yüzü kızardıktan sonra dilimlerin şekli hiç bozulmadan alt üst edilir ve kızarana kadar pişirilir
Patatesin pişmediğini düşünüyorsanız patatesleri fırına vererek biraz daha pişmelerini sağlayabilirsiniz
Bu garnitür, önemli
yemek
davetlerinde ızgara ve kızartma etlerle sıcak olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul