Konu
:
Çizleme
Yalnız Mesajı Göster
Çizleme
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çizleme
Malzemeler
5 Kilogram Un
3 Litre Su
1 Yemek Kaşığı Pakmaya
Tatlı Kaşığı Tuz 2-3
Yapılışı
Un, su ve tuz ile bir hamur hazırlanır
İçine pakmaya konur ve taşması için bekletilir
Taştıktan sonra ne kadar un katılacaksa ona göre un katılarak hamur çoğaltılır
Mayalanan hamur un katılarak çoğaltıldıktan sonra bir süre daha bekletilir ve hamur sulandırılır
Bu işleme bezeleme denir
Hamurlar bezelendikten sonra ekmek tahtası üzerinde beklemeye bırakılır
Diğer taraftan sac ateşe koyulur, üzeri yağlanır, kızdırılır
Sac iyice kızdıktan sonra, 1 kase ile hamur sacın üzerine dökülür
Dökülen hamurun ince olmasına dikkat edilir
Alt, üst pişirilir
Bu işlem hamur bitinceye kadar tekrarlanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul