09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erilki Vaya
ERİKLİ VAYA (İSVİÇRE USULÜ)
Malzemeler:
- 6 adet milföy hamuru,
- 3 adet yumurta,
- 6 yemek kaşığı toz şeker,
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası,
- ½ kutu krema,
- 1 çay bardağı süt,
- 1 paket vanilya,
- ½ kg mürdüm eriği,
Yapılışı:
Milföy hamurlarını dikdörtgen yayın Yumurtaları şekerle çırpın Süt, nişasta, krema ve vanilyayı katın Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin Hamurun üzerine erikleri dizin Üzerine hazırladığınız sosu döküp 180°C ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|