Konu
:
Dizmana Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Dizmana Böreği
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dizmana Böreği
Malzemeler
3 Adet Ekmek Hamuru
200 gr
Kıyma
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta
4 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Üzerine : Haşhaş
Yemeğin Tarifi
Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim
Un serpelim
Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım
Patatesler yarı yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim
Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr
kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım
Patatesleri ilave edelim
Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım
Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım
Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım
Ortasına patatesli içten bir miktar koyalım
Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim
Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim
Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim
Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim
Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım
Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim
Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim
Ilındıktan sonra servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul