Konu
:
Cevizli Haci Bektaş Ekmeği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Haci Bektaş Ekmeği Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Haci Bektaş Ekmeği Tarifi
CEVİZLİ HACI BEKTAŞ EKMEĞİ TARİFİ
100 gram yumuşamış margarin
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tozu kuru maya
1,5 kahve fincanı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
YAPILIŞI:Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yine oda sıcaklığında bekleyen yumurta ve tuzu derin bir yoğurma kabına aktarın
Toz mayayı ve 1,5 kahve fincanı ılık suyu küçük bir tasa aktarıp karıştırın
Bu mayalı suyu da yoğurma kabındaki malzemelere ekleyin
Unu da azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında ve hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Üzerini nemli bir peçeteyle örterek 10 dakika kadar dinlendirin
Dinlenen hamura çekilmiş ceviz içini ve toz fesleğeni ekleyip tekrar yoğurun
Üzerini örterek 30–40 dakika daha dinlendirin
Neredeyse iki misli hacme ulaşan hamuru yağladığınız dikdörtgen bir fırın kabına yerleştirin
(kalıbın şekli önemli değil) Hamurun üzerini keskin bir bıçakla artı şeklinde hafifçe kesin
5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında en az 25-30 dakika üzeri nar gibi oluncaya kadar pişirin ılık ya da soğukken dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul