09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köz Biberli Erişte
Köz Biberli Erişte tarifi
için Malzemeler :
• 1 paket erişte
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 yemek kaşığı margarin
Sosu;
• 4 yemek kaşığı margarin
• 4 yemek kaşığı un
• 2 su bardağı süt
• 2 su bardağı su
• 3 adet közlenmiş kırmızı biber
• 2 adet dolmalık biber
• ½ su bardağı mısır
• 3 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• Tuz-karabiber Köz Biberli Erişte
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Köz biberleri şerit şerit doğrayın
Dolmalık biberlerin tohumlarını çıkarıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın
Sarımsakları ayıklayıp, kıyın
Kaynayan suya erişteyi, tuzu, zeytinyağını ekleyip, 8-10 dakika haşlayın
Sosu için; tencerede Sana Cream Bonjouru kızıdırıp, içine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun
Daha sonra içine s, sütü ekleyip karıştırarak sos kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
En son olarak içine mısırı, közbiberi, kırmızı pul biberi, tuz-karabiberi ekleyip bir taşım kaynatın
Yayvan bir tavadada kalan 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour kızıdırıp, içine şerit doğranmış domalık biberi, kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurun Daha sonra içine haşlanmış erişteyi ilave edip, karıştırın Erişteyi servis tabağına alıp üzerine köz biberli sosu gezdirip sıcak olarak servis edin
|
|
|