Konu
:
Bal Kabaklı Tatlı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Bal Kabaklı Tatlı Börek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bal Kabaklı Tatlı Börek
BAL KABAKLI TATLI BÖREK tarifi
için Malzemeler :
1 kg bal kabağı
1 kg yufka
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ceviz
üzerine sürmek için yumurta
BAL KABAKLI TATLI BÖREK
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Rendelenmiş kabak ve şekeri bir tencereye koyup kabak suyunu çekene kadar pişirip, iri iri dövülmüş cevizleri karışıma ekliyoruz
Daha sonra yufkaları dörde bölüp hafif yağladıktan sonra kabaklı iç malzemeden yufkalara paylaştırıyoruz
Gül böreği şeklinde sarıp, üzerine yumurta sürüp, çörek otu serperek önceden ısıtılmış 230 derece fırında pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul