Prof. Dr. Sinsi
|
Ş.İ.L.L.İ.K
KREP HAMURU İÇİN- 3 yumurta
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı
ŞERBET İÇİN - 1
5 su bardağı şeker
- 2
5 su bardağı su
- 1/4 limon suyu
HARÇ İÇİN YAPILIŞI:krep malzemeleri sırasıyla,yumurtalar ve şeker çırpılır,süt
konur ve ardından un tuz koyulup elle un topağı kalmayana dek
çırpılır Krep hamurunu ince olacak şekilde teflonda bir defaya mahsus
az yağlayarak 10-12 adet krep elde edilir
Şerbet için su şeker tencereye alınır,kaynadıktan sonra kısık ateşte
10 dakika pişirip ocaktan almaya yakın limon suyuda katılır
Harç için cevizleri 180 derecede sıcak fırında 10 dakika sote edilir,soğutulur ve iri kalacak şekşlde dövülür
Şimdi tatlıyı servis edeceğiniz tabağa bir kat krep konur üzerine
ceviz serpiştirilir,ve aynı işlem krep ler bitene dek bir kat krep bir
kat ceviz devam edilir üzerine sıcak şerbet gezdirilir Hafif sulu
kalır ılık servis edilir Ziyafet sofraları için mükemmel bir tercih
Afiyet olsun…
|