Konu
:
Hamurda Elma
Yalnız Mesajı Göster
Hamurda Elma
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurda Elma
Hamurda Elma
Yaklaşık iki yıl önce aldığım Mutfak dergisini karıştırınca bu tarifi gördüm ve hemen yapmaya koyuldum
Doğrusu eşim elmalı ne olursa bayılır o yüzden işten geldiğinde bunu görünce tüm yorgunluğunu unuttu
MALZEMELER:
250 gr
margarin ( oda ısısında )
1 Su bardağı şeker
Tuz
2,5 Su bardağı un
3 Yumurta
1 Paket kabartma tozu
1/2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı galeta unu
10 Adet küçük elma
100 gr
kuru üzüm
1,5 çay bardağı elma suyu
100 gr kıyılmış badem ( ben ceviz kullandım )
Yumuşak margarini bir kapta bir tutam tuz ve şekerle iyice köpük olana kadar çırpın
Yumurtaları ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın
Unu, kabartma tozunu karıştırıp elde ettiğimiz karışıma biraz un, biraz süt ekleyerek yavaş yavaş karıştırın ve pürüzsüz bir hamur elde edin
Elmaların kabuklarını soyun ve bir kabak oyucuyla içindeki çekirdekli kısmı çıkarın
Üzümleri elma suyu ile kaynatıp süzün, diğer yerde de bademleri kavurun ve birbirleriyle karıştırın
Elmaların oyduğumuz boş kısımlarına doldurabildiğiniz kadar bu karışımı doldurun
Artan karışımı hamura karıştırın
Kelepçeli kalıbınızı önce yağlayın sonra galeta unuyla unlayın
Hamurun 1/3'ünü kalıba dökün ve elmaları hamurun üzerine dizin
Geri kalan hamuru bir kepçe yarıdımı ile elmaların arasındaki boşluklara yayın
175 dereceli ısıtılmış fırında 90 dakika pişirin
Eğer hamurunuzun üzeri yanar gibi olacaksa 60 dk
sonra üzerine folyo kapatın
Soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapın
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul