Konu
:
Lor Peynirli Papatya
Yalnız Mesajı Göster
Lor Peynirli Papatya
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lor Peynirli Papatya
Lor Peynirli Papatya tarifi
için Malzemeler :
• Un 1000 g
• Maya 50 g
• Toz şeker 100 g
• Yumurta sarısı 1 adet
• Tuz 10 g
• Lor peyniri 300 g
• Su 500-550 g
• Vişneli Dolgu Maddesi İçin
• Vişne kompostosu suyu 400 g
• Toz şeker 100 g
• Nişasta 40 g
• Vişne kompostosu 350 g
Lor Peynirli Papatya
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Vişne Dolgu Maddesi İçin
Bir kabın içine vişne suyu, toz şeker, nişasta karışımı konur ve ateşte karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir
Daha sonra süzülmüş vişne taneleri ilave edilip 1-2 dakika daha pişirildikten sonra soğumaya bırakılır
Papatya’nın Tamamlanması
Unun ortası açılır bütün malzemeler ilave edilerek elde yoğrulur
15 dakika dinlendirilir ve daha sonra hamur 30 adet 70 gramlık parçalara bölünür
Bölünmüş hamurlar el ile yuvarlanıp tepsiye aralıklarla yerleştirilir
5 dakika bekledikten sonra hamurların üzerine el ile bastırılarak hafifçe yaydırılıp papatya kalıbı veya bıçak ile şekil verilip mayalanmaya bırakılır
Papatyalar mayalanınca üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülür, daha sonra önceden hazırlanmış vişneli dolgu maddesi hamurun tam ortasına sıkma torbası yardımıyla doldurulur, üstlerine file fındık serpilip fırına verilir
220 °C’de 15-20 dakikada pişirilir
Soğuduktan sonra üzerlerine eritilmiş kayısı marmelatı fırça ile sürülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul