Konu
:
3 Meyveli Alman Pastası
Yalnız Mesajı Göster
3 Meyveli Alman Pastası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
3 Meyveli Alman Pastası
Malzemeler :
* 1 su b
süt
* yarım su b
su
* 1 p
yaşmaya
* 2 çorba k
tereyağı
* 4 çorba k
toz şeker
* 1 yumurta
* alabildiği kadar un
Kreması için:
* 2
5 su b
süt
* 1 su b
toz şeker
* 3 orba k
un
* 1 çorba k
tereyağı
Krem şantisi için:
* pudra şekeri
* çilek,vişne,frenk üzüm
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına ilk olarak ılık sütü ve mayayı alın ve eritin
Daha sonra üzerine yumurtayı da ekleyin
İyice karışınca alabildiği kadar un ve tereyağını ekleyin
(ortalama 10 kaşık)
Toz şekerini de ekleyerek karıştırın
Hamur hazır olunca 6 bezeye ayırın
Yağlanmış tepsiye dizerek bir süre mayalandırın
Daha sonra 190 derecede pişirin
Diğer taraftan kremasını hazırlayın
Bunun için tencereye sütü, şekeri ve unu alarak karıştırarak pişirin
İlk sıcaklığı çıkınca üzerine tereyağını da ilave ederek karıştırın
Alman pastasının hamuru pişince ortadan ikiye keserek içine pişirilip soğutulmuş kremasını doldurun
Dilerseniz üzerine de krema sıkarak meyvelerle süsleyin
Üzerinde pudra şekeri ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul