Yalnız Mesajı Göster

Mantarli Tepsi Böreği Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarli Tepsi Böreği Tarifi




MANTARLI TEPSİ BÖREĞİ TARİFİ
5 adet yufka
750 gr mantar
½ su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tuzot
2 yemek kaşığı çörek otu
4 adet kuru soğan


Yapılışı Soğanları yemeklik şeklinde doğrayın 3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun ince kıyılmış mantarları soğana ilave edin ve tuzotu ekleyin Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun

Bir yumurta sarısını üzerine sürmek için ayırın Kalan yumurtaları, Kalan sıvı yağı, sütü ve yoğurdu iyice çırpın

Yağladığınız fırın tepsisine yufkayı bir kat serin Fırçayla karışımdan sürün 3 yufkaya da aynı işlemi tekrarlayın Üçüncü yufkadan sonra üzerine soğanlı mantarı yayın
Kalan yufkaları önceki yufkalar gibi (karışımı sürerek) üzerine serin En üste yumurta sarısı sürüp çörek otu ekin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla