Konu
:
Kerevizili Gül Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Kerevizili Gül Böreği
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kerevizili Gül Böreği
Kerevizili Gül Böreği
=malzemeler=
(4 kişilik)
3 kereviz,
1 patates
2 soğan,
250 gr kıyma
3 yufka,
2 yumurta
1 su bardağı süt
100 gr erimiş margarin
1 yemek kaşığı çörek otu ya da susam
Tuz,
karabiber
=hazırlanışı=
Soğanı ince ince kıyıp 2 yemek kaşığı margarinle kavurun
Kıymayı ilave edin ve suyunu salı çekinceye kadar kavurun
Kereviz ve patatesi soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyerek tencereye ekleyin
Suyunu çekinceye kadar pişirip tencereyi ateşten alın
Karabiber ve tuz ekleyip karıştırın
Başka bir kapta yumurta, süt ve kalan margarini iyice çırpın
Yufkanın birini düz zemine serip üzerine hazırladığınız sütlü harçtan sürün
Yufkayı ortadan ikiye kesin
Yarım yufkaya kerevizli harçtan yayın ve gevşek bir rulo yapıp kendi etrafında döndürerek yuvarlayın
Aynı işlemi diğer yufkalara da uygulayın
Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine kalan sütlü karışımdan sürün
Böreklerin üzerine çörek otu ya da susam serperek 200 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul