Yalnız Mesajı Göster

Balıklı Bohça (5 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıklı Bohça (5 Kişilik)



(5 Kişilik)




Malzemeler

10 Kare Milföy Hamuru
400 gr Hamsi
1 Soğan
1 Kahve Fincanı Margarin
3 Yumurta
4-5 Dal Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Tuz, Karabiber

Yemeğin Tarifi
Milföy hamurunu buzluktan çıkarın Balıkların kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp yıkayın Küçük parçalar halinde doğrayın Yumurtaların ikisini katı başlayıp dilimleyin 1 yumurtayı ayrı bir kasede iyice çırpın Soğanı ince ince kıyın, maydanozu yıkayıp doğrayın
Margarini tavada eritip doğranmış soğan ve balıkları ekleyin 5-6 dakika kavurup derin bir kaseye alın Haşlanmış yumurta dilimleri, maydanoz, yoğurt, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın
Milföy hamurlarını düz zemine yayıp hazırladığınız balıklı karışımı üzerlerine paylaştırın Bohça şeklinde katlayıp kenarlarını yapıştırın Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla