Yalnız Mesajı Göster

**** Gül Baklavası Güllü Baklava Tatlısı ***

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

**** Gül Baklavası Güllü Baklava Tatlısı ***




**** GÜL BAKLAVASI GÜLLÜ BAKLAVA TATLISI ***
MALZEMELER:
* 2 adet yumurta
* 1 su bardagi süt
* Yarim su bardagi siviyag
* 1 yemek kasigi sirke
* Yarim tatli kasigi tuz
* Yarim paket kabartma tozu
* Alabaildigi kadar un
ACMAK ICIN
* Nisasta
ÜZERI ICIN:
* 150 gr tereyag
* Ceviz veya findik
SERBETI ICIN:
* 5 su bardagi su
* 4 su bardagi seker
* 1 tatli kasigi limon suyu



YAPILISI:
* Ilk önce serbeti hazirlayin sogmaya birakin
* Hamuru yogurun,30 bezeye ayirin
* 10 dakika dinlenen bezeleri nisasta ile
servis tabagi büyüklügünde acin
(INCE OLMASINA ÖZEN GÖSTERIN)
* Üzerine ceviz serpistirin
* Önce üstten ve alttan ortaya dogru büzün,
sonrada yanlardan yine ortaya dogru büzün
* Katlari teker teker ortaya dogru katlayin
* Katlanan yer alta gelecek sekilde tepsiye dizin
Üzerine tereyagi eritip dökün
* Kabarmamasi icin bir kac yerine kürdan batirin
* Önceden isitilmis firinda 180 derecede pisirin
* Pisen tatlilar iliyinca üzerine soguk serbeti dökün
*** AFIYET OLSUN ****



Alıntı Yaparak Cevapla