Yalnız Mesajı Göster

*** Kalbura Bastı Tatlısı ***

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

*** Kalbura Bastı Tatlısı ***



*** KALBURA BASTI TATLISI ***
MALZEMELER:
* 1Cay bardagi erimis margarin veya tereyag
* 1 Cay bardagi siviyag
* 1 Cay bardagi MADEN SUYU (SODA)
* 1 Paket kabartma tozu
* 3,5 su bardagi un
* 100 grkadar ceviz ici
SERBETI ICIN :
* 3 Su bardagi su
* 2,5 Su bardagi seker
* 1/2 tatli kasigi limon suyu



YAPILISI:
* Ilk olarak serbeti hazirlayin, sekeri ve suyu
tencereye alin,kaynamaya baslayinca 10 dakika
kadar kaynatin limon suyunu ilave edip kenara alin
* Ceviz ve un haric tüm malzemeyi cirpma teli ile
cirpin unuda ilave edip özlü bir hamur yogurun
* Hamurdan ceviz iriliginde parcalar koparin
* Rendenin iri tarafina bastirilarak resimdeki
gibi acilin icine iri ceviz parcalari konur
* Beze kapatilarak elle hafif sallanarak
rendeden ayrilir dikkatli yapin sekli bozulmasin!!



* Firin tepsinizi yaglayip dizebilirsiniz yada benim
gibi yagli kagit kullanin temizlemesi kolay oluyor
tepsileri
* 190 c alti üstü iyice kizarana kadar pisirin
* Firindan cikan sicak tatlinin üzerine soguk
serbeti dökün 3-5 dakika sonra tatlilari ters cevirip
diger tarafinda serbeti cekmesini saglayin
* Istreseniz üzerini hindistan cevizi ilede süsleyebilirsiniz
**** AFIYET OLSUN *****



Calisan bayanlar bayramda baklava acmaya zaman
bulamazsa bu enfes kalbura basti tatlisini yapabilirler
tarafimdan tavsiye olunur sevgiler

Alıntı Yaparak Cevapla