Konu
:
Luferli Muska Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Luferli Muska Böreği
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Luferli Muska Böreği
Luferli Muska Böreği
=Malzemeler=
2 yufka
2 çorba kaşığı tereyağı, eritilmiş
2 havuç, ince rendelenmiş
10 cm
pırasa beyazı
1 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı taze kekik yaprağı,
tuz
karabiber
fileto lüfer
=HAZIRLANIŞI=
Tüm sebzelerle kekiği bir kâsede karıştırın, içine taze çekilmiş karabiber ve biraz tuz ilave edin
Kuyruk tarafları kesilip alınmış filetolardan 12 adet küçük (3 cm
kare) lokmacıklar kesin
Yufkayı bir aaagâha serip, üç parmak eninde uzun şeritler halinde kesin
Her bir şeridi bir fırça kullanarak eritilmiş tereyağıyla bolca yağlayın
Yufkanın ucuna balık lokmasını oturtun, balığın üzerine bir tatlı kaşığı kadar sebze-ot karışımından koyun
Daha sonra, bir muska (üçgen) şekli verecek gibi yufkayı bir sağa bir sola dikkatle katlayarak sarın
Yufkanın bitim yerini suyla ıslatıp yapıştırın
Eğer kızartacaksanız bu noktada börekleri bol yağda pembeleşene dek kızartın
Fırında pişirecekseniz, börekleri, içine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine bir kaşık suyla çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin
Önceden 230 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pembeleşene dek pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul