Yalnız Mesajı Göster

*** Sarma Kadayıf Tatlısı ***

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

*** Sarma Kadayıf Tatlısı ***





MALZEMELER:
* 5 Tane yufka
* 500 grkadayif
* 250 gr margarin veya tereyag
* 1 su bardagi ceviz ici
* 1 Tane yumurta beyazi
SERBETI ICIN :
* 4 su bardagi seker
* 4 su bardagi su
* Yarim limon suyu
NOT: Bu malzemeden bayagi cok tatli cikiyor
siz kisi sayisina göre malzemeyi azaltin lütfen

YAPILISI:
* Ilk önce serbeti hazirlayin
* Sekeri suyun icinde eritin ocaga alin
* Kaynamaya baslayinca 10 dakika kaynatip altini kapatin
* Kadayifi kücük kücük elinizle parcalara ayirin
* Icine cevizleri katin
* Yufkalari aaagahin üzerine serin bir kenarina
kadayifdan ne ince ne kalin olacak sekilde dizin
* Yufkayi rulo yapin en son kenarinin yapismasi icin
firca yardimi ile yumurta beyazi sürün
* Rulo haline gelen tatliyi 2 parmak aralikla
yuvarlak kesin (biraz dikkat) kadayiflar dagilabilir
* Yagli kagit serdiginiz tepsiye dizin
* Margarini eritip üzerlerine gezdirin
* 200 derecede pisirin ve soguk serbeti dökün
Iftar davetleriniz icin enfes bir Tatli tarifi size
*** AFIYET BAL SEKER OLSUN ***

Alıntı Yaparak Cevapla