Konu
:
Düğüm Açma
Yalnız Mesajı Göster
Düğüm Açma
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düğüm Açma
Yumuşacık ve pofuduk bir açmanız olsun isterseniz mutlaka bu tarifi deneyin
Adının açma olduğuna aldanıp yağlı ve çok kalorili olduğunu sanmayın
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket dr
oetker instant maya
Alabildiğince un
Yapılışı:
Ilık sütün içine maya ve şekeri koyup karıştırın
Mayanın erimesini sağlayın
Sıvı yağ,tuz ve en son unu koyarak hamurumuzu yoğuralım
Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini bir bezle örtüp yaklaşık 50 dak
dinlenmeye bırakın
Hamur yeterince kabardığında yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp istediğimiz şekli verelim (ben düğüm şekli verdim) ve yağlanmış tepsiye dizelim
Üzerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörek otu serpiştirin
Isıtılmış fırında pişirin
Fırından çıkan açmalarımızı bir kaba alalım ve üstünü örtelim
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul