Yalnız Mesajı Göster

Düğüm Açma

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğüm Açma



Yumuşacık ve pofuduk bir açmanız olsun isterseniz mutlaka bu tarifi deneyin Adının açma olduğuna aldanıp yağlı ve çok kalorili olduğunu sanmayın

Malzemeler:

2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket dr oetker instant maya

Alabildiğince un

Yapılışı:

Ilık sütün içine maya ve şekeri koyup karıştırınMayanın erimesini sağlayın
Sıvı yağ,tuz ve en son unu koyarak hamurumuzu yoğuralım
Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini bir bezle örtüp yaklaşık 50 dak dinlenmeye bırakın
Hamur yeterince kabardığında yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp istediğimiz şekli verelim (ben düğüm şekli verdim) ve yağlanmış tepsiye dizelim
Üzerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörek otu serpiştirin
Isıtılmış fırında pişirin
Fırından çıkan açmalarımızı bir kaba alalım ve üstünü örtelim
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla