Yalnız Mesajı Göster

Saçakli Manti Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saçakli Manti Tarifi




SAÇAKLI MANTI TARİFİ
5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü
4-5 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
maydanoz
4 diş sarımsak
kırmızı pulbîber
karabiber
tuz


Yapılışı Yufkaları teker teker oklavaya sarın Bozmadan oklavayı yufkaların içinden çıkarın Sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin

Daha önceden ıslattığınız nohutu ve tavuk göğsünü birlikte pişirin içerisine tuz ve karabiberi ekleyin Tepsiye kesilmiş yufkaları yayın 10 dakika kadar fırında tutun Fırından çıkardıktan sonra üzerine didiklediğiniz tavuk etini ve nohutları yerleştirin Tavuk suyunu üzerine gezdirin
Tekrar fırına sürüp suyunu çekene kadar 10 dakika fırında pişirin Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin Kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin Tabağa alıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla