Konu
:
Saçakli Manti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Saçakli Manti Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saçakli Manti Tarifi
SAÇAKLI MANTI TARİFİ
5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü
4-5 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
maydanoz
4 diş sarımsak
kırmızı pulbîber
karabiber
tuz
Yapılışı
Yufkaları teker teker oklavaya sarın
Bozmadan oklavayı yufkaların içinden çıkarın
Sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin
Daha önceden ıslattığınız nohutu ve tavuk göğsünü birlikte pişirin
içerisine tuz ve karabiberi ekleyin
Tepsiye kesilmiş yufkaları yayın
10 dakika kadar fırında tutun
Fırından çıkardıktan sonra üzerine didiklediğiniz tavuk etini ve nohutları yerleştirin
Tavuk suyunu üzerine gezdirin
Tekrar fırına sürüp suyunu çekene kadar 10 dakika fırında pişirin
Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin
Kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin
Tabağa alıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul