Yalnız Mesajı Göster

Bülbül Konağı (8 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bülbül Konağı (8 Kişilik)



Bülbül Konağı (8 Kişilik)




Malzemeler

1 Adet Yumurta
1 Paket Margarin
15 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çay Bardağı
1 Paket Kabartma Tozu
1 Kase Ceviz
Sıvı yağ, Alabildiği kadar un
Şerbeti için:
5 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su, 1/4 Limon

Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım Ateşten alarak, soğumaya bırakalım
Hamuru yoğuracağımız kaba yoğurdu, eritip soğuttuğumuz margarini, yumurtayı, sıvı yağı ve siraaai alalımAzar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edelim Hamuru iki eşit parçaya bölelim İlk parçayı, merdaneyle yarım parmak kalınlığında açalım
Açtığımız hamurdan, su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartalım Hamurdan ayırdığımız ikinci parçayı da aynı şekilde açalım Su bardağıyla birinciye eşit sayıda yuvarlaklar keselim İkinci parçadan kestiğimiz parçaların ortasını küçük bir kapakla kesip, çıkartalım Simit şeklindeki ikinci parçaları, birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştıralım
Havuz şekli alan tatlılarımızın boşluklarına birer yarım ceviz içi yerleştirelim Hafifçe yağlanmış tepsiye tatlıyı dizelim Fırına sürmeden önce üzerine yumurta akı sürelim Tatlımızı orta ısıda pişirelim Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, şerbeti üzerlerine gezdirelim
Not : Dilerseniz, bir paket krem şantiyi, bir çay bardağı suyla karıştırarak, krema hazırlayabilir ve tatlının orta kısmını doldurup, süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla