Konu
:
Mandalinalı Paskalya Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Mandalinalı Paskalya Çöreği
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalinalı Paskalya Çöreği
Mandalinalı Paskalya Çöreği
= Malzemeler=
1/2 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı esmer şeker
175 ml krem şanti
150gr pudra şekeri
80 gr tereyağı
100gr kuru kayısı
6 yemek kaşığı mandalina suyu
10-11 adet mandalina
400 ml süt
4 adet yumurta
300gr paskalya çöreği
1 limon kabuğu rendesi
2 Yemek kaşığı limon suyu
1 adet mango
1 vanilya özü
=Hazırlanışı=
8 mandalinanın kabuklarını beyaz zarını da alacak şekilde soyun
Enlemesine dilimleyin
Kayısıları küp şeklinde doğrayın
10 dakika mandalina suyu içinde dinlendirin
Hazır veya kendi yaptığınız paskalya çöreğini 1cm eninde parçalar halinde kesip 4 porsiyona ayırın
Her porsiyonu 20 gr tereyağında altın renk alana kadar kızartın
(tereyağı çabuk yanacağı için az az koyarak porsiyon olarak kızartın) Cam fırın tepsisine bir paskalya çöreği bir mandalina dilimi ve kayısı parçası olarak arka arkaya dizin
İçinde kayısıları beklettiğiniz mandalina suyunu üzerine gezdirin
Yumurtaları çırpın 100gr pudra şekeri süt, krema, vanilya, tarçın ve limon rendesi ile çırparak karıştırın
Fırın tepsisinin üstüne gezdirin
En üste esmer şekeri serpiştirin ve önceden ısıtılmış fırının ikinci rafında 40 dakika fırınlayın
Bu arada mangoyu temizleyip soyun
Meyveyi küp şeklinde doğrayın
2-3 adet mandalina suyunu sıkıp (150 ml)su elde edin
Limon suyu, mango ve 50gr pudra şekeri ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirin
Fırından çıkardığınız mandalinalı paskalya çöreğinin yanında servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul