Yalnız Mesajı Göster

Çörekotlu Simit Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çörekotlu Simit Tarifi







Simit Tarifi

Üzerine çörek otu serpilmiş, pekmezli sosla tatlandırılmış yumuşacık simit tarifi Yüksek Topuklar’da Sabah kahvaltılarınız için ideal bir tarif

Malzemeler,

* 1 Yemek kaşığı toz şeker

* 1 Tatlı kaşığı tuz

* 1 Çay bardağı sıvıyağ

* 1 Paket yaşmaya

* 1 Su bardağı ılık su

* 1 Su bardağı çörek otu

* 1 Su bardağı pekmez (suyla inceltilmiş)

* Yeterince un

Hazırlanışı,

1 Unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın

2 Ortasına yaş mayayı koyup ılık su ile eritin

3 Şeker, tuz, sıvı yağı koyup karıştırın

4 Unu zar azar ilave edip kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun

5 Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp aaagahın üzerine dizin

6 15-20 dakika mayalandıktan sonra aaagahın üstünde 35 cm kadar uzatıp yuvarlak şekle getirip uçlarını iyice kapatın

7 Önce pekmezli suya sonra çörekotuna batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin

8 185 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin

9 Hafif soğuduktan sonra ister dilimleyerek ister bütün olarak servis yapın

Afiyet Olsun

Burcu Kuran

Alıntı Yaparak Cevapla