Konu
:
Örgülü Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Örgülü Ekmek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Örgülü Ekmek
Örgü Ekmek tarifi
için Malzemeler :
• 1+1/3 su bardağı beyaz un
• 20 gr yaş maya (küçük paketlerin yarısı)
• 1 tatlı kaşığı soyulmuş ay çekirdeği (yada 1 çay kaşığı kalın çekilmiş karabiber)
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 ad kesme şeker
• 3/4 su bardağı ılık su
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 su bardağı tam buğday unu
• 1 yumurta beyazı
Örgü Ekmek
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Küçük bir kaseye ılık suyu koyup içinde şeker ve tuzu eritin
İçine mayayı koyup 10 dk
maya köpürene kadar bekletin
Orta boy bir kaba 3/4 su bardağı beyaz unu, hazırladığınız mayalı suyu, ay çekirdeği (yada karabiber) ve yağ ile birlikte mikserle çırmaya başlayın
3-4 dakika çırptıktan sonra tam buğday ununu ekleyin
Hamuru kontrol edip kalan beyaz unu kademeli olarak ekleyin (tümünü almaya bilir)
Hafifce unlanmış mutfak aaagahına alıp yoğurun
Hamur elastik bir hal alınca yuvarlayıp üzerini örtün
15 dakika ılık bir yerde dinlendirin
Hamuru dörde bölün
Daha sonra her parçayı tekrar 6`ya ayırın
Her parçayı elinizle mümkün olduğu kadar uzatın (25cm kadar)
Bir ucunu hamurun 2/3`sine kıvırıp saç örgüsü yapın
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
Tümünü örüp tepsiye yerleştirince tekrar üzerini kapatıp ortalama 20 dakika kadar ılık bir yerde bekletin
Bu süre içinde hacmi iki katına çıkmış olacaktır
Yumurtayı bir yemek kaşığı su ile iyice çırpın
örgülerin üzerine bir fırça ile sürün
170 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika üzerleri kızarana dek pişirin
Fırının dışında ılıklaşana dek bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul